Boliggass

Boliggass, en energifleksibel løsning.

Boligglass
Rørleggern sørger for å prosjektere Vision Line gasspeis (mange modeller), gassfyrt kjel (24 kW) for tappevann og vannbåren varme samt fremlegg av gass til kjøkken og grilluttak på terrasse. Dette sammen med en 2,7m3 propantank er boliggasspakken fra Rørleggern. Propantanken graves ned i hagen slik at den ikke vil frata deg noe uteareal. Med boliggass kan du velge mange brukervennelige produkter samtidig som energikostnaden blir lav.

Med gasspeis samt den kondenserende gassfyrte kjelen vil hoveddelen av oppvarmingsbehovet bli dekket i din bolig. Vision Line gasspeiser har markedets høyeste virkningsgrad, og den er godkjent slik at den også kan termostatstyres og dermed varme opp boligen selv om man ikke er hjemme.

En gasspeis er også en miljøriktig løsning. For de som er opptatt av kvaliteten på inneluften så er også en lukket gasspeis det eneste riktige alternativ. Et lukket forbrenningskammer med balansert avtrekk og tilluft vil ikke påvirke kvaliteten på inneluften i motsetning til vedfyrte ovner og peiser. Gasspeiser vil kunne varme opp boligen også ved strømbrudd. Andre fordeler er at man slipper å sette opp en kostbar tradisjonell pipe som avsluttes over tak.

Nyttig informasjon til deg som vurderer boliggass

Boligglass
Hvorfor boliggass?
Gass er blant de mest effektive energiformene. Ved valg av boliggass investerer du i fremtidens energikilde.

Store deler av Europa har lange tradisjoner med å bruke gass til oppvarming. Også vi i Norge har fått opp øynene for gassens muligheter.

Boliggass er et annet navn for propan som er et rent, miljøvennlig og rimelig oppvarmingsalternativ. Det kan installeres boliggassanlegg i alle typer boliger. Det kan også installeres som ettermontasje i eksisterende bygg.

Gasspeis
Gasspeis
Med en gasspeis får du både lun, god oppvarming og hygge. Du kan velge blant mange typeromramming, fra klassisk design til moderne børstet stål. Den produserer ikke aske, du slipper å bære ved og oppnår hurtig ønsket temperatur i boligen. Peisen styrer du via en bryter på veggen eller med en fjernkontroll.

De fleste gasspeiser med lukket forbrenning kan også styres av en termostat slik at det alltid er passe varmt. Slike gasspeiser kan gi en effekt på 3,5 til 5 KW.

3gasskomfyr (1)
Gasskomfyr
Med en gasskomfyr er det gøy å lage mat. Du har kontroll på varmen og tilberedningen går mye raskere fordi du oppnår ønsket temperatur øyeblikkelig.

Gasskomfyrer er foretrukket på alle gode restaurantkjøkken og er en del av kokkens hemmelighet bak god mat. Råvarene holder på næringsstoffene og beholder sin spenst og saftighet pga den optimale varmen man oppnår ved bruk av gass. Lars Erik Kjenne - Essens Catering

3gasskomfyr (2)
Gassgrill og terrassevarmer
Med uttak for gassgrill og terrassevarmer slipper du å bytte gassflasker. Det er bare å koble slangen direkte i uttaket på veggen.

Med en terrassevarmer forlenger du muligheten til å kose deg ute på kveldene, når sommervarmen er på hell. Det er enkelt å regulere varmen og den tilfører maten fuktighet. I tillegg avgir gass ingen sot og du slipper tennvæske.

Grillen blir kald på noen minutter etter at gasstilførselen er avstengt. Det er ingen fare for gnister, så du kan trygt forlate grillen.


Vannbåren varme
Vannbåren varme
Gasskjeler gir deg både komfort og bedre fyringsøkonomi. Du får rikelig med tappevann som varmes raskt opp.

Med vannbåren varme i gulv og radiator, får du også et behagelig inneklima. Dette er en stor fordel for folk med luftveisproblemer. Kjelen tar liten plass, er stillegående og har høy virkningsgrad.

En gasskjel kan dekke ca. 80 % av energibehovet i en bolig.

Økonomi
Økonomi
Med et boliggassanlegg har du flere muligheter for oppvarming av boligen. Boliggass koster normalt 45 - 60 øre pr KWh inkl. mva.

Gassprisen justeres månedlig etter internasjonale noteringer på propan. Den avhenger også av hvor langt fra nærmeste tankanlegg du bor.

Sannsynligheten er stor for billigere energi med gass i de kalde periodene. Et komplett boliggassanlegg vil kunne dekke opp til 80 % av boligens energibehov. I en moderne norsk bolig tilsvarer det 17000 - 18000 KWh.


Rørleggern AS
er din lokale rørlegger i Skien og Porsgrunn.  

Kompetanse og fagkunnskap skaper trygghet og gjør oss til en langsiktig leverandør.
Vi er også faghandler innen VVS og gass.

 

12810 Mester merket 158x157 nemko logo test  13

vakttelefon

Tlf: 35 91 35 00
Porsgrunnsvegen 304
3740 SKIEN

Send oss e-post